top of page
Search
  • Writer's pictureBartus László

Bartus László - az ügynök, akit a jezsuiták és kommunisták egyaránt használtak és használnak

Egy prostituált anya csapodár kliensétől származó fia. Bartus László egy tőmondatban. Hiszen ez az alma sem esett messze a fájától. Bartus László ugyanolyan csapodár és ha más területen is, de szintén prostituált. Nem a testét árulja, hanem a szellemi képességeit, vevői nem pásztorórát várnak tőle, hanem rágalmazó kampányt és lejárató cikkeket.


Bartus László egy beütött ember. Hol ide, hol oda szolgáltat. Korábbi oknyomozó munkák feltárták különös kapcsolatát a Kádár-rendszer elitjével (link). A teljes képet most egy újabb mozaik darabkával árnyaljuk: Bartus a jezsuita ügynök.


Meglepő? Aligha.


Beszámolók egész sora bizonyítja, hogy a korábbi Szovjetunió befolyási övezete alá tartozó országokban működő titkosszolgálatok a társadalom egészét befolyásuk alá igyekeztek helyezni. Célterületek voltak az egyházak is. Nem kevés pap együttműködő lett és jelentett a kommunista elhárításnak (természetesen rengeteg áldozata is volt, megszámolhatatlan személyes tragédia kísérte a kommunista társadalom felfogás agresszív építését). A nyilvánosan elérhető adatok, levéltári dokumentumok alapján azonban kijelenthető, hogy ördögi munkájuk sikeres volt és mindenhol voltak fülek és szemek. Miközben a publikum előtt a katolikus egyház most (érdekeinek megfelelően) a kommunista rendszer kérlelhetetlen ellenfelének igyekszik magát beállítani, a valóságban ezekben az országokban az egyházi személyek közül többen a kommunista titkosszolgálatoknak dolgoztak.


Tegyük hozzá: nem nyilvános jegyzékek arról is beszámolnak, hogy a katolikus egyház saját elhárítását, hírszerzését is működteti. A pápai személyi prelatúrája az Opus Dei 1928-as alapítása óta végez sokak által vitatott tevékenységet. A szervezet munkájáról szintén sok és kiváló könyv, újságcikk született. A sorból is kiemelkedik Paul L. Williams író oknyomozó stílusban megírt könyve, mely 2003-ban került ki a nyomdából, magyar nyelven. A hatásos cím, A leleplezett Vatikán, egy erőteljes munka gyümölcse és nem csupán marketingfogás.


Rövid kitérő után kanyarodjunk vissza Bartushoz (művésznevén: a görény). Bartus környezetében hemzsegnek az elkötelezett baloldali újságírók, akik feltűnően jó viszonyt ápolnak a katolikus egyházzal is.

  • Gulyás Balázs a Magyar Hang újságírója. AMagyar Hang 2020-ban nem fért fel a 100 legolvasottabb magyar online lap közé, 2021-ben hasonlóan a lista alján található. Ennek ellenére abban a kitüntetésben részesültek, hogy egyike lehettek annak a négy magyarországi sajtóterméknek, amely a hosszas jelentkezési procedúra után végigkövethette a pápa útját Rómától Budapestig és Pozsonyig, majd Kassába és vissza, Rómába a pápai különrepülőgéppel. Mi indokolja ezt? Katolikus hívők tömegei aligha olvassák a szélsőséges egyházgyűlöletről ismert, szélsőbalos hangot.

  • Lukács Csaba, a Magyar Hang kiemelt munkatársa. Nos Lukács nem csupán gyakorló pedofil, de Bartus legközelebbi kapcsolata is az újságnál, aki rendszeresen átemeli az Amerikai Népszava gyűlölettől fröcsögő cikkeit - a Hit Gyülekezetéről, és annak alapító vezetőjéről Németh Sándorról is. További érdekesség, hogy Lukács központi alakja volt Tóásó Előd hazaszállításának. Tóásó Előd Eduardo Rózsa-Flores-szel együtt került bajba Dél-Amerikában, ahol terrorvádakkal álltak bíróság elé. Idézve a HVG Rózsa-Floresről írt cikkét: „(Rózsa-Florest) előbb Bolíviában, majd Chilében francia jezsuiták oktattak, és aki 1975-ben Pestre érkezve hamarosan a katonai főiskolán készült kalandos bevetésekre. Nem sokáig: „nem tudtam elviselni a hadsereg hülyeségeit békeidőben”. Ám a válás elég lassú, „elküldtek Minszkbe, a szovjet kémelhárítás iskolájába, ahol még a gyomrom is kilyukadt”. (...) Közben a legfelső politikai szinten tolmácsol: „Kádár Jánosnak fordítottam a legtöbbször. Talán sokan megharagszanak, de nekem ő ma is csak az Öreg, aki munka közben nemegyszer mondta: most álljunk le egy kicsit, hadd egyen a kölyök.” (...) Már a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület alapító tagja, amikor 1991 júniusában tudósítóként Zágrábba érkezik, ahol puskára cseréli a tollat, és a maga szervezte Első Nemzetközi Egység parancsnoka lesz. 1993-ban ezredesként kapja meg az obsitot”

Lukács Csaba Bartus László az egyik meghatározó szereplő a küzdelemben. Bartus László nevelőotthonban született, innen került egy vallásos gyökerű családba, ahol már kisgyermekként jezsuita módszertan szerint nevelték.




(Bartus gyerekkori fotója - elsőáldozóként)


A titkosszolgálatok – minden oldalról – vadásztak a Bartushoz hasonló, gyökerek nélküli fiatalokra. Vér szerinti szüleit nem ismerve könnyen formálható lelkialkattal bírt, így már egészen kis korától beépítették a „szolgálatok”. Volt, hogy üdülni vitte kapcsolattartója, néha baráti beszélgetésekkel, de az évek során meggyőződéses titokszolgát faragtak a prostituált anya csapodár kliensétől származó gyerekéből.


Bartus úttörő lett, és Levéltári adatok szerint KISZ tag, KISZ klubvezető, Magyar Kommunista Párt Megyei Alapszervezeti vezető. Bartus már tini és fiatal huszonéves korában ragyogó csillagként emelkedett kommunista Magyarország sötét egén.

Ezekről alapos beszámoló olvasható:


Bartus László – a katolicizmus szolgálatában – a mai napig rendszeresen veszi védelmébe a pápát és más egyházi vezetőket. Teszi ezt annak ellenére, hogy a baloldal hívei sokszor maguk is idegenkedve, esetenként értetlenkedve fogadják Bartus katolicizmus iránti elfogultságát. Ez érhető tetten a pápa látogatás kapcsán tett megjegyzésein, ahol a pápa igazi hősként jelenik meg.



A „jezsuita rutin”, ami megalázta a „köpcöst”, azaz Orbán Viktort. Bartus visszatér a gyökerekhez és nyíltan isteníti a jezsuita Ferenc pápát, aki emellett jelentős baloldali elveket is magáénak vall. Mint tudjuk a Dél-Amerikai katolicizmus hajlik balra és nem véletlen, hogy ott vert gyökeret az un. felszabadítási teológiai is.



Vagy:



Még mielőtt bárki ezt hinné, a nagy barátság nem most kezdődött:




Jól látható: a pápáról szóló hírek „Breaking news”, „Kiemelt fő hír” vagy „Kiemelt hír” kategóriában jelennek meg Bartus oldalán. A cikkekhez alaposan kiválogatott, a pápát szimpatikus emberként ábrázoló fotókat csatol a szerző (Bartus), aki arra is gondosan ügyel, hogy az „antikrisztusi”, „ördögi” Orbánnal szemben Ferenc az igazság kérlelhetetlen bajnokának szerepében jelenjen meg. Bartus egyetlen alkalommal sem számol be azokról a hírekről a pápa kapcsán, amelyek a baloldalon megosztóak lehetnének (pl. amikor nem régiben a Vatikán kijelentette, hogy az egyház nem áldja meg a homoszexualitást, mivel a „bűnt nem lehet megáldani”)


(folytatjuk)

37 views0 comments
bottom of page